Pregatirea unui eveniment necesita mult timp si multa atentie la detalii, iar daca sunteti la primul eveniment pe care il organizati, iata ce trebuie sa aveti in vedere pentru a-l organiza cat mai bine :
1. Alegeti localul inainte de toate. De ce criterii ar trebui sa tineti cont atunci cand il alegeti ?
- sa aiba bucatarie proprie (nu mancare venita de la catering) ;
- sa aiba ospatari angajati (nu de la firma de personal) sau macar seful de sala sa fie angajatul locatiei, ca sa ii coordoneze bine ;
- sa puna la dispozitie ospatari destui astfel incat mancarea sa fie servita la timp la toti invitatii ;
- sa fie saloanele bine izolate fonic astfel incat sa nu se auda in salonul pe care il alegeti voi, muzica din salonul vecin ;
- daca aveti limita de volum sau limita de ora, sa fiti informati despre asta ;
- mergeti sa vedeti si cum sunt toaletele, sa fie curate, sa fie suficiente pentru numarul de invitati (am intalnit locatii cu toalete insalubre, vasuri de wc ruginite, lipsa capace WC, lipsa hartie de sters pe maini etc) ;
- vizitati salonul si intr-o zi cu eveniment ;
- tot ceea ce discutati cu ei sa se regaseasca intr-un contract / anexa la contract.
2. Cum sa alegeti DJ-ul/formatia?
DJ-ul / formatia sa difuzeze muzica pe care o vreti voi (nu cea care ii place lui), sa fie dispus sa va asculte preferintele muzicale si sa tina cont de ele, sa nu va limiteze ideile. Discutati despre eveniment si cum urmeaza sa procedati, vedeti ce idei are ;
- sa nu lase pauze lungi intre melodii (preferabil deloc), timp in care invitatii s-ar putea sa plece la mese sau afara. Cat timp se serveste mancarea, muzica sa fie ambientala atat ca gen, cat si ca volum, astfel incat invitatii sa serveasca mancarea intr-un mod placut ;
- sa nu consume alcool peste masura in timpul evenimentului ;
- echipamentele pe care le foloseste sa fie unele de calitate si adaptate numarului de persoane participante la eveniment. Un volum prea mare poate genera disconfort ;
- sa aiba o tinuta decentaa, adecvata pentru evenimentul in cauza ;
- tot ceea ce discutati cu ei sa se regaseasca intr-un contract / anexa la contract.
3. Cum sa alegeti fotograful/cameramanul ? Ei bine, aici cel mai probabil vei avea foarte multe optiuni. Toti fac poze, majoritatea au aceleasi cadre si idei, toti le editeaza, toti le pun in albume.
Ceea ce trebuie sa va placa, este de fapt stilul fotografic al acelui fotograf si fotografiile lui sa va transmita un mesaj, o emotie ! Sa aiba o tinuta decenta si o atitudine potrivita pentru evenimentul Dvs. Sa nu consume alcool peste masura in timpul evenimentului.
!!! Sub nicio forma sa nu alegeti un fotograf care si filmeaza, adica 2 in 1 !!! Este clar ca va rata, ori pe foto, ori pe video, anumite momente importante ale evenimentului vostru si calitatea nu va fi deloc cea la care va asteptati. Sau pe video cadrele vor fi statice, toate din acelasi unghi, filmate cu o camera pusa pe un trepied.
Tot ceea ce discutati cu ei sa se regaseasca intr-un contract / anexa la contract.
4. Organizati-va evenimentul asa cum vreti voi ! Nu va lasati influentati de parintii vostri/ viitorii nasi. Ei au avut evenimentul lor pe care l-au organizat asa cum si-au dorit , e randul vostru sa vi-l organizati si trebuie sa iasa cum vreti voi.
5. Daca nu alegeti sa faceti cununia civila in aer liber, eventual in aceeasi locatie unde va fi si petrecerea, cel mai bine ar fi sa o faceti in alta zi, pentru a va bucura de fiecare moment in parte si a nu fi pe alergatura.
6. Faceti un checklist cu etapele pe care trebuie sa le parcurgeti in ziua respectiva si cu timpul alocat pentru fiecare, lasati o marja de eroare intre ele.
7. Bucurati-va si distrati-va si voi la evenimentul vostru ! Veti vedea ca ce veti face voi la eveniment, vor face si invitatii vostri. Daca voi veti dansa, si invitatii vor dansa. Daca voi veti merge sa faceti poze la photobooth, si invitatii vor veni sa faca poze cu voi.
8. Ganditi-va la ce puteti controla si ce nu. Daca se intampla un lucru negativ care nu este in controlul vostru, treceti peste pentru a nu va strica starea de bine.